aurinko allergia aurinkoihottuma

Aurinko allergia | aurinkoihottuma

Intian puuvillapaita, hame tai housut on oiva valinta aurinko allergia|aurinkoihottuman ennaltaehkäisyyn olit sitten kaupungissa, järvellä, puutarhassa.. tai oletko palanut lomalla heti ensimmäisinä päivinä? Sopivaa paitaa ei heti löydy tai kerkiä etsimään.

 

Soveltuu myös muuten herkkäihoisille. Et tarvitse voimakkaita uv aurinko voiteita. Paita soveltuu myös unipaidaksi tai juhliin.

 

Puuvillapaidat ovatkin monille tuttu lämpimistä maista ja niitä niitä on käytetty puuvillan käytön alkuvaiheesta saakka. Paita antaa hyvin uv- suojaa, on vilpoisa helteelläkin, eikä tartu ihoon kiinni. Voit kääriä myös hihat ylös ja paita on silti kivan näköinen, reipas.

 

Auringosta voi nauttia turvallisesti, kun suojautuu siltä riittävän hyvin. Paras tapa suojautua on pyrkiä välttämään liiallista aurinkoaltistusta pysymällä poissa auringosta.

 

Seuraavaksi tehokkaammat keinot ovat varjossa oleskelu, vaatetus, aurinkolasit ja suojavoiteet. Suojautumisessa olennaista on tietää kuinka oma ihotyyppi reagoi auringonvaloon eli kuinka nopeasti se palaa. https://www.allergia.fi/iho/iho-ja-arki/iho-ja-aurinko/#533319a4

Aurinko vanhentaa, ohentaa ja veltostuttaa ihoa, ja siihen voi tulla pigmenttimuutoksia. Lisäksi se voi pahentaa tiettyjä ihottumia, ja useat lääkkeet voivat herkistää ihoa auringossa palamiselle.

 

Ruusufinni

Voimakas aurinkoaltistus pystyy aktivoimaan esimerkiksi liittyvän tulehduksen iholla. Ruusufinni on krooninen ihosairaus, joka voi aiheuttaa huomattavaa sosiaalista haittaa ja heikentää elämänlaatua. Vakavin haittavaikutus kuitenkin ovat ihosyövät.

 

Aurinko allergia | aurinkoihottuma

Auringon aiheuttamien ihovaurioiden ja ihosyöpien todennäköisyys kasvaa vuosien aurinko altistuksen seurauksena. Melanoomassa riski kasvaa etenkin silloin, kun iho palaa auringossa toistuvasti.  Ihosyövät lisääntyvät koko ajan. Trendi on nähtävissä kaikissa ihosyövissä ja myös nuorilla.

 

Monimuotoinen valoihottuma (MMVI)

Monimuotoista valoihottumaa (MMVI) on joka viidennellä suomalaisella jossakin elämän vaiheessa. Se alkaa tavallisesti 20–30 vuoden iässä, joskus jo lapsena, ja se saattaa hävitä 30–50-vuotiaana.

MMVI:n iho-oireet ovat nimensä mukaisesti monimuotoisia. Keväisenä tai kevätkesäisenä aurinkoisena päivänä paljaana olleet ihoalueet alkavat kutista voimakkaasti yleensä muutaman tunnin sisällä aurinkoaltistuksesta, joskus vasta 1–2 vuorokauden kuluttua.

 

Valoekseema

Valoekseemassa auringolle altistuneelle alueelle tulee tasainen punoitus ja tulehdus, ekseema. Raja terveeseen ihoon on jyrkkä. Varjoon jäävät ihon osat, kuten nenän tai leuankärjen alapuoli, korvantaustat, ihopoimut yläluomissa ja niskassa säästyvät usein.

Valoekseema on yleensä ikääntyneempien ihmisten ongelma, ja taustalla on usein pitkäaikainen perusihottuma, kuten atooppinen ihottuma tai kosketusallergia.


Kaikki Nice Coloursin  Intian puuvilla tuotteet löydät tästä linkistä https://nicecolours.fi/osasto/puuvilla-vaatteet/

Valitse osasto

Näytetään ainoa tulos

Scroll to Top